The power of the dog

Снощи гледах „The power of the dog“ с Бенедикт Къмбърбач, който заслужава Оскар за тази роля и в моята си класация мога да го сравня като класа с Даниел Дей Луис в „Ще се лее кръв“.
Режисьор на филма е Джейн Кемпиън, известна и с филма от 1993 година „Пианото„.

Историята разказва за двама братя фермери Фил и Джордж от щата Монтана, които са напълно различни и по някакъв начин са успели да се сработят до момента, в който Джордж (Джеси Плимънс) се жени за вдовицата със син Роуз (Кирстен Дънст) и Фил отвратен от това започва война с нея. Нейната меланхолия, битки и страхове заслужават отделна история със сигурност. Филмът е базиран на книга и в хода си е разделен на глави, а след средата синът на Роуз, Питър (Коди Смит-Макфи) излиза на сцената и вече е трудно да се определи кой е главният герой.
Персонажът Фил (Бенедикт Къмбарбач) е разгледан и развит многопластово, с конфликтите, особеностите и защитните механизми. Битката между чувственост и жестокост, подтиснатите аспекти, които изригват под формата на агресия, сложната сексуалност. Архетипна история, която може да се прояви във всяко време и място.
Четох коментари, че филма е муден. Тази напръв поглед застиналост, често фокусиране към пейзажа, малко диалози, музиката, която играе важна роля, всъщност ме провокира да мисля, държеше ме под напрежение и любопитство какво всъщност се случва. Начинът, по който е разказана историята позволява да използваме въображението си, да забелязваме детайли, които изглеждат като подхвърлени улики и след края на филма да продължаваме да сглобяваме историята и да си създаваме лично преживяване. Това е филм за драмата на неизказаното и дълбоко скритото.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s