Как разбираме, че човека до нас е мъжът/жената на живота ни?

Една от най-интересните ми теми и в личен и професионален план е темата за човешките отношения като цяло и по-специално в двойката.

Как разбираме, че човека до нас е мъжът/жената на живота ни?

Всяка връзка започва различно, в различен етап от живота натоварен със своите си задачи, ниво на зрялост и представи за бъдещето. Някои хора са движат по течението и казват, че всичко е започнало случайно без да са били подготвени психически за започване на дълготрайна връзка, други действат по план от типа „станах на 30 време ми е да създам семейство“ и целенасочено търсят партньор.

Във времето, в което живеем (общество, култура) изглежда е все по-голямо предизвикателство да пребиваваме в дълготрайна връзка. Ценностите са различни, степента на зависимост от общественото мнение,  личната свобода, отчуждението характерно за  големите градове, желанието да се правят компромиси, култа към индивидуализма  и много други фактори оказват влияние за тези промени.

 Промените се случват така или иначе, ние можем да ги забелязваме и съотнасяме към собствената си ситуация, да забелязваме ние къде се намираме по отношение на тенденциите.

Какво е значението на една връзка извън продължаването на рода, финансовите измерения и страха да не остарееш сам? Как един човек ти става най-близкия без това да застрашава индивидуалността ти, границите, как се правят компромиси без да се чувстваш омаловажен и наранен? Как може да се „спаси“ връзка и дали не е късно, а ако е късно не е ли по-лесно да не се замисляме, че осъзнаването носи още по-голяма болка.

Как разбираме, че човека до нас е мъжът/жената на живота ни?

Не знаем в началото, може би и по нататък, но ние сме тези, които правят така, че от дистанцията на времето да можем да го кажем за друго човешко същество защото сме го изградили бавно или бързо, още в началото или през цялото време го изграждаме в различна степен. Успешната връзка е съставена от двама души, със собствена идентичност способни да функционират и отделно, но създаващи заедно нещо трето – тяхното взаимоотношение, което ги обогатява, променя, помага да израстват. И любов.

Снимка: Pexles Free Photos

MOVIMIENTO N във Facebook и INSTAGRAM

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s