Effaclar Spotscan

Имам акне от 12 години. Появи се след пубертета, а в момента съм в етап, на който от една страна кожата ми е склонна към акне, а от друга изисква в известна степен anti-age грижа. Интересното е, че сякаш по-мазната кожа старее по-бавно. Разбира се всичко е индивидуално, но се опитвам да придам положителна страна на преживяването „Акне“ в живота ми. Имах периоди на страховито влошавне, през бременностите и в моменти на по-силен стрес. Тези 12 години с акне заслужават доста по-подробен разказ и анализ, оставям го за друг път. Хубавото е, че в момента положението е овладяно и съвсем поносимо. Дори насокоро имах период на пълно изчистване, но всичко в живота е динамично и съм свикнала да не се вкопчвам  добрите или лошите пероди. Та…по същество.

Преди три седмици имах възможността да присъствам на Derm class на La Roche-Posay. Поводът беше представянето на Effaclar  Spotscan.  Тази иновация беше представена от д-р Айлин Шеф – специалист по кожна проблематика.

Какво е Effaclar Spotscan?

Анализатор на кожата, използващ изкуствен интелект, създаден от La Roche-Posay съвместно с дерматолози. Тази иновация е предназначена да сканира кожа склонна към акне. Идеята е следната: Алгоритъмът анализира селфи снимки, класифицира и брои несъвършенствата по кожата, след което определя степента на изразеност на акнето по скала от 0 до 4+. При по-тежките степени дава препоръка за посещение при специалист, а при по леките –препоръка за подходящата и персонална дневна грижа. За извършване на сканирането са нужни 3 селфи  снимки – централно, ляв и десен профил. Анализаторът е лесен за използване, необходимо е светината да е добра, лицето да бъде почистено и косата да е прибрана. Това е много важно за това резултатът да е реален. Изпробвах го и при лоша светлита и с коректор за да видя какво ще отчете, няма смисъл. Не се изисква сваляне на приложение. Има проследяване на прогреса, когато всеки ден се сканира кожата. Също така може да се види симулация на очаквания резултат.

Тази иновация със сигурност ще се развива в бъдеще. От акне страдат все повече възрастни не само тийнейджъри. То е социален проблем свързан с отхвърляне, срам, влошаване качеството на живот и всякакви стереотипи. На представянето на Effaclar Spotscan беше обърнато внимание на това, че само 10 % от тийнейджърите се обръщат към дерматолог при този проблем. Може би с тази иновация ще могат да започнат сами вкъщи без да се срамуват пътя към подобряването и излекуването, спестяването на белези и неприятни емоции.

Продуктите, които в момента тествам и ще пиша отделна публикация за тях.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s